Other Language    

     

 

Het Berglagens gebied en het natuurreservaat Malingsbo Kloten


Hoewel er geen duidelijke begrenzing van het Berglagens gebied is, omvat het gebied ruwweg het noorden en westen van Västmanland, het noorden van Örebro län, het zuidoosten van Värmland en het zuiden van Darlana.In dit enorme gebied bevindt zich het natuurreservaat Malingsbo Kloten.

Met zijn 50.000 hectare is Malingsbo Kloten het grootste natuurreservaat van Zweden. Dit gebied ligt grofweg tussen de rijkswegen 50, 60 en 66 in en valt onder verschillende gemeentes, waaronder Lindesberg, Ljusnarsberg, Ludvika, Smedjebacken, Fagersta en Skinnskatteberg.Hörken, het dorpje waar TM Gården zich bevindt ligt in de gemeente Ljusnarsberg.
Dit betekent dat TM Gården in het natuurreservaat van Malingsbo Kloten ligt.
De combinatie van natuur en cultuur in natuurreservaat Malingsbo Kloten is uniek. Of u tijdens uw vakantie in Zweden nu wenst om bijvoorbeeld te gaan fietsen, wandelen of kanoën door de vrije natuur in dit schitterende gebied, het zal een onvergetelijke indruk achter laten.

Ook kan in dit gebied, door zijn spraakmakende mijnbouw verleden, oude mijngroeves bezocht worden.
Tijdens het recreëren in dit gebied loopt u grote kans op een ontmoeting met een bever, eland of hert. Als u tijdens uw vakantie al wandelend besluit dit gebied te verkennen, zal ook u versteld staan van de schoonheid van de Zweedse uitgestrekte natuur.
Er worden verschillende wandelroutes aangegeven, maar u kunt natuurlijk ook uw eigen pad zoeken.

De omgeving kan ook op de fiets worden verkend. Er zijn verschillende fietsroutes. Daarnaast is het mooi mountainbiken in de Zweedse bossen.
Vanuit TM Gården wat direct grenst aan de zeer uitgestrekte bossen kunt u direct uw mountainbike-, fiets- of wandeltocht starten.

Ook kunt u vanuit TM Gården heerlijke fiets- en of wandeltochten ondernemen naar de aangrenzende dorpjes.

Op één of meerdere van de 500 meren in Malingsbo Kloten kunt u al kanoënd in alle rust en op unieke manier tijdens uw vakantie in Zweden dit gebied ontdekken.
Er zijn ook meerdaagse tochten te maken met een overnachting midden in de natuur. Kanotochten met een gids zijn eveneens mogelijk.

Bent u toe aan een verfrissende duik, dan zijn er verschillende meren te vinden in dit gebied met officiële badplaatsen, welke zeer kindvriendelijk zijn en over het algemeen ook kleedruimte hebben.
Picknicktafels en vuurplaatsen zijn volop aanwezig om gezellig met elkaar tijdens uw vakantie in Zweden van een barbecue te genieten.

Het is in Zweden uiteraard altijd mogelijk om een eigen plek te zoeken om te zwemmen en te recreëren.

© 2018 TM Gården
Lockbäcksvägen 3, 77294 Hörken, Sverige. Tel: +46(0)7-30250799

Design by T.J. van der Ploeg